HTML

Sapka és Funchal

A feszbukom.blogspot.com (finom étel és színház) és a sapkaesfunchal.blog.hu (külföldi utazások) webnaplók technikai kényszerből való egyesített változata

Friss topikok

33. Te már megin' utazol?

2014.05.05. 15:27 hamar

Igen, és végül nem is Dél-Olaszországba, hanem ismét Portugáliába! Juhúúú! És Lisszabonba és környékére, úgyhogy még nagyobb juhúúú!

Olaszországi útitársam rövidíteni akart az előző bejegyzésben vázolt programon, egy szicíliai, azaz cataniai kiindulással Bari helyett. Ezt azonban a légitársaság nem engedte, s több opció végiggondolása, végigszámolgatása és végigvitatkozása után akként döntöttünk: hagyjuk a francba most az egészet, s a repjegy árát visszakérjük. Így egy nagyon dédelgetett utam valósul meg holnap estétől kezdve: egy második lisszaboni és egy második londoni út.

Lisszabont nagyon szeretem és épp ezért nagyon várom ismét a találkozást sikátoraival, kilátóival, villamosaival, halételeivel és persze boraival, sajtjaival és sütijeivel! ;-) Szerda délután csak andalgás lesz a program, de csütörtökön Sintra, pénteken pedig Cascais és a Cabo da Roca következik, azaz az óceán! S a végén, szombaton egy álmos, várfallal körülvett, középkori városka, ahová rég vágyom: Óbidos. "A portugál Ávila?" - nos, meglátjuk...

Londonban vasárnap és hétfőn leszek tehát: British Múzeum, Tate Modern és Szent Pál katedrális lesz a menü, vagyis sok kultúra és kevesebb séta, már csak azért is mert a lisszaboni hőmérséklet fele lesz majd tapasztalható.

Részletes beszámoló tehát hamarosan, képek majd szokás szerint a Facebookon, új utazás pedig várhatóan júniusban, az olasz Dolomitokba, Dél-Tirolba (lásd a képet). Ez persze még függ pár dologtól. Augusztusban Erdély és ha sikerül, Varsó, Vilnius és Riga, előbbi kettő, mert nekem kedves emberek laknak ott, utóbbi, mert szecessziós.

De ahogy ez a dél-olasz sztori is mutatta, nem jó ennyire előre inni a medve bőrére.

villnoesser-jochrunde-mountainbike.jpg

 

 

 

 

komment

Címkék: varsó olaszország lisszabon baltikum portu

süti beállítások módosítása